MUUTAMA SANANEN KASVATUKSESTA© Combine

Kasvatukseni painottuu pääasiassa tuontikoiriin, erityisesti saksalaisiin ja belgialaisiin linjoihin. Teetän pentueita harvakseltaan, noin kerran tai kaksi vuodessa. Kaikki koirani asuvat kanssani sisätiloissa ja käytän jalostukseen vain koiria, joita olen itse treenannu tai joiden kanssa olen kilpaillut. Näin tiedän varmasti tarpeeksi jalostukseen käyttämieni luonne- ja käyttöominaisuuksista. Pyrin käyttämään mahdollisimman vähän matador-uroksia.

Pidän tärkeimpinä asioina jalostuksessa luonnetta ja käyttöominaisuuksia, terveyttä kuitenkaan laiminlyömättä. Kuvautan ei-jalostuskäyttöön menevät koirat lonkkien ja kyynärien osalta, mutta jalostukseen käytettäviltä koirilta kuvautan edellämainittujen lisäksi polvet, selän sekä peilautan silmät. En käytä rajatapauskoiria ollenkaan ja vaadin kyynärien olevan nollat. Olen äärimmäisen tarkka koiran luonteesta ja kieltäydyn käyttämästä sellaisia koiria jalostukseen, jotka edustavat rodulle tyypillisen luonteen ääripäitä: liiallista pehmeyttä, ääretöntä terävyyttä, salakavalaa perusluonnetta, huonoa hermorakennetta, häiritsevää kovuutta tai toimintakyvyn puutetta.

Harrastan omien koirieni kanssa laidasta laitaan eri lajeja: päälajini ovat tottelevaisuus ja palveluskoiralajit, mutta kilpailen noutajien kanssa nomessa sekä belgianpainajaisten kanssa paimennuksessa. Monessa eri lajissa kilpaileminen kertoo paljon sen käyttöominaisuuksista, mutta myös luonteesta. Käyttöominaisuudet ja luonne kulkevat koiran kanssa käsikädessä: epätasapainoisen koiran kanssa harrastaminenkin on hankalaa ja menestyminen tuskallisen hidasta. Tälläinen koira ei kiinnosta minua kasvatuksellisessa mielessä. Näyttelykehät eivät ole kasvatukseni tavoite, mutta en käytä jalostukseen koiraa, ellei se ole saanut vähintään laatumainintaa erittäin hyvä. Pyörähdän itse kehän puolella aina kun se on mahdollista.


© Av Centaurus & Temple of the Tree

Toivon kaikkien kasvattienomistajieni suuntaavan pentujen kanssa kilpailuihin ja valionarvoihin. Malinoiskasvateilleni on hankittava vähintään IPO1-tulos, vaikkei suojelussa haluaisikaan kilpailla. Kultaisennoutajan tulee läpäistä hyväksytysti NOU-koe sekä hankkia vähintään alokasluokan tulos palveluskoiralajeista (haku, jälki, etsintäkoe, viesti tai erikoisjälki). Kaikki muut lajit ovat ehdotonta plussaa. Toivon myös että kaikki kynnellekykenevät koirat osallistuisivat näyttelyihin.

Duun - etuliitteellä luovutetut pennut ovat eläinlääkärin tarkistamia, siruttamia, madotettuja, oikein ruokittuja sekä terveiksi todettuja. Mikäli haluat luopua kasvatistani, teettää sille pennut tai pistää sen kuoppaan, otathan ensin minuun yhteyttä. Pidätän etuosto-oikeuden itselläni.

Duun is a SIM-game kennel, so it has nothing to do with reality. I'm sorry, but this site is only Finnish. You can read about sim-game kennels in English here.
Duun on virtuaalikennel, joten mitään ei tapahdu oikeassa elämässä. Sivuillamme esiintyvät kuvat eivät liity sivulle kirjoitettuihin teksteihin. Jos haluat tietää enemmän virtuaalikenneleistä, luethan tämän.
Duun 2010-2017   |   background © Jake Givens